Coşul de cumpărături 0

Blog

Cafea de Specialitate - Specialty Coffee

Cafea de Specialitate - Specialty Coffee

Cafea de Specialitate sau Specialty Coffee este mai mult decat o notă bună dată unei cafele de către profesioniștii din domeniu. Specialty Coffee apare atunci când toată lumea implicată în drumul cafelei, de la fermă până la ceașca de cafea, are ca obiectiv principal calitatea și gustul.În primul rând sunt fermierii de pe plantațiile de cafea. Ei au grijă timp de ani de zile de arbuști până când aceștia pot oferi o recoltă bună.Urmează negustorii de cafea verde. Ei fac legătura dintre fermieri și prăjitoriile de cafea. Negustorii găsesc cafelele, le transportă și se asigură că fiecare lot are o...

Citeşte în continuare →


Cum prepari cafeaua Cold Brew

Cum prepari cafeaua Cold Brew

Cold Brew este cafeaua preparată cu apă rece. În lumea cafelei este metoda de preparare care a crescut cel mai mult în popularitate în ultimii 5 ani. Ce face specială o cafea Cold Brew faţă de o cafea preparată în mod clasic cu apă fierbinte şi apoi răcită cu gheaţă (Iced Coffee) sau faţă de o cafea fierbinte uitată pe birou şi care s-a răcit? În cazul Cold Brew, extracţia se realizează diferit: cafeaua măcinată intră în contact direct cu apa rece, gradul de măcinare este diferit şi contactul dintre apă şi cafea durează mult mai mult ca la alte...

Citeşte în continuare →


4 Momente Istorice

4 Momente Istorice

Băutură revoluţionară şi în acelaşi timp parte esenţială a unor revoluţii, am ales 4 momente în care istoria lumii şi istoria cafelei au fost strâns legate una de cealaltă. 1500 - Mecca Primele cafenele din istorie apar în Mecca, Cairo şi apoi în Istanbul. La început nu este clar dacă noua băutură este legală sau nu, având în vedere tradiţia musulmană. Lumea de abia descoperă cafeaua iar cuvântul îşi are originea în qahwah, care în arabă este un tip de vin. Cafenelele devin principalele locuri unde oamenii socializează, dar mai ales dezbat viaţa politică, socială şi critică autorităţile. Prin urmare,...

Citeşte în continuare →


Cafeaua verde - 7 lucruri de ştiut

Cafeaua verde - 7 lucruri de ştiut

Cafeaua verde este materia primă cu care noi lucrăm. O cumpărăm ambalată în saci de iuta de 60kg, o prajim şi apoi o livram proaspat prajita. Iată câteva informaţii pe scurt despre aceasta: 1. Ce sunt de fapt boabele de cafea verde? Sunt seminţele din fructul arborelui de cafea. Fiecare fruct de cafea conţine în marea majoritate a cazurilor câte 2 seminţe. 2. Arborele de cafea a fost descoperit în Etiopia şi primele boabe de cafea verde au ajuns în Europa în secolul XVII în Veneţia şi Viena. 3. Sunt 2 specii mari de cafea: Arabica si Robusta. Arabica reprezintă...

Citeşte în continuare →


Gheata de cafea

Gheata de cafea

Azi vă prezint o tehnică bună pentru zilele când sunt 30 de grade afară. O să facem cuburi de gheaţă din cafea, sau putem să-i spunem direct gheaţă de cafea. Aceasta se poate folosi în combinaţie cu foarte multe ingrediente pentru a face bauturi care sunt şi răcoritoare şi foarte aromate. Trebuie întâi să prepari cafeaua şi să o torni în formele de cuburi de gheata pe care apoi le bagi în congelator. În poza de mai sus eu am luat o Columbia Cerro Ventana proaspat prajita si am preparat-o la french press dar metoda de preparare poate fi oricare vrei tu, espresso, ibric,...

Citeşte în continuare →