Coşul de cumpărături 0

Blog

Cafea preparata acasa, Ep.3: Latte Art

Cafea preparata acasa, Ep.3: Latte Art

Sa nu crezi ca latte art-ul este imposibil de creat acasa. Iata una dintre tehnicile cele mai simple pentru a face acest lucru: intai, alege-ti un pahar de sticla. Poate fi orice forma, chiar si unul mai inalt. Umple-l cu spuma de lapte si apoi cu grija, incet, toarna cafeaua. Imediat incepe sa prinda contur o opera de arta.

Citeşte în continuare →


Cafea pentru acasa, Ep.2

Cafea pentru acasa, Ep.2

Cafea pentru acasa, Ep.2: Setup-ul. Sa te relaxezi si sa savurezi o cafea inseamna mai mult decat doar niste retete, grame, mililitri si echipamente de preparare. Sa bei o cafea acasa este o experienta, un moment de care sa te bucuri. Si asa ajungem la subiectul zilei, setup-ul:  cestile, tavita pentru cafea, micile detalii. Acestea fac experienta.  

Citeşte în continuare →


3 Idei pentru o cafea excelenta acasa

3 Idei pentru o cafea excelenta acasa

Astazi incepem o serie de articole in care vom discuta despre cum putem prepara o cafea delicioasa acasa in propria noastra bucatarie. Pentru astazi, 3 idei simplu de urmat: 1. Raportul ideal este de 60 de grame de cafea la 1 litru de apa. Acest lucru inseamna cam 7-8 linguri de cafea macinata. Poti modifica proportional cifrele in functie de cata cafea vrei sa prepari in momentul respectiv. 2. Curatenia instrumentelor de preparare este foarte importanta atat pentru gust cat si in general pentru calitatea experientei oferite de cafea. 3. Schimba o singura variabila. De exemplu, tocmai am facut o...

Citeşte în continuare →


Cafea de Specialitate - Specialty Coffee

Cafea de Specialitate - Specialty Coffee

Cafea de Specialitate sau Specialty Coffee este mai mult decat o notă bună dată unei cafele de către profesioniștii din domeniu. Specialty Coffee apare atunci când toată lumea implicată în drumul cafelei, de la fermă până la ceașca de cafea, are ca obiectiv principal calitatea și gustul.În primul rând sunt fermierii de pe plantațiile de cafea. Ei au grijă timp de ani de zile de arbuști până când aceștia pot oferi o recoltă bună.Urmează negustorii de cafea verde. Ei fac legătura dintre fermieri și prăjitoriile de cafea. Negustorii găsesc cafelele, le transportă și se asigură că fiecare lot are o...

Citeşte în continuare →


Cum prepari cafeaua Cold Brew

Cum prepari cafeaua Cold Brew

Cold Brew este cafeaua preparată cu apă rece. În lumea cafelei este metoda de preparare care a crescut cel mai mult în popularitate în ultimii 5 ani. Ce face specială o cafea Cold Brew faţă de o cafea preparată în mod clasic cu apă fierbinte şi apoi răcită cu gheaţă (Iced Coffee) sau faţă de o cafea fierbinte uitată pe birou şi care s-a răcit? În cazul Cold Brew, extracţia se realizează diferit: cafeaua măcinată intră în contact direct cu apa rece, gradul de măcinare este diferit şi contactul dintre apă şi cafea durează mult mai mult ca la alte...

Citeşte în continuare →