Cum completează cafeaua gustul unui fel de mâncare? De data aceasta nu am pus cafeaua doar lângă mâncare, ci am folosit-o direct în prepararea reţetei. Rezultatul este:
Salată cu vrăbioară de vită la grătar şi Dressing picant cu cafea şi chilli.
Cum am facut salata: am pus într-un bol mare salată verde, morcovi şi castraveţi tăiaţi foarte foarte subţire, câteva roşii cherry, puţină ceapă verde, sare şi piper.
Am luat 400 de grame de vrăbioară de vită pentru 1 salată de 2 persoane. Am presărat sare şi piper pe ambele părţi ale bucăţilor de carne, apoi le-am pus pe grătarul bine încins şi le-am lăsat cam 2 minute pe fiecare parte, în aşa fel încât friptura să fie făcută mediu.
Iar acum să vedem punctul culminant: dressing-ul. Am pus într-un bol mic următoarele ingrediente:
1. jumătate de ardei iute fără sâmburi tăiat mărunt sau 2 vârfuri de cuţit de praf de chilli
2. zeama de la o jumătate de lime
3. zahăr brun 2 linguri
4. 4 linguri de cafea făcută la filtru
Le-am amestecat bine. Aici poţi să guşti şi dacă este cazul să mai adaugi puţină zeamă de lime.
Am pus salata în farfurii, peste salată am pus friptura de vită tăiată în felii lungi şi deasupra am turnat dressingul. Poftă bună!