Coşul de cumpărături 0

Cafea la Aeropress

cafea aeropress

AeroPress-ul este un echipament foarte, foarte util. Putem sa-l folosim pentru a prepara cafea excelenta atat acasa cat si in calatoriile noastre, in camera de hotel sau pe munte. Nu se sparge, nu se ciobeste, este rezistent si usor.

Cum il folosim:

1. Luam 17gr de cafea. Cand folosim lingura de masurare din setul Aeropress, 17gr de cafea boabe sunt cat o lingura cu varf . Gradul de macinare este cam cum este sarea, deci destul de fin.

2. Preincalzirea. Pune un filtru in suportul de filtru si apoi clateste cu apa fierbinte filtrul din suport, camera de infuzie si cana in care urmeaza sa faci cafeaua.

3. Setup. Arunca apa din cana. Ataseaza suportul cu filtru la camera de infuzie si pune-le pe cana de cafea.

4. Pune cafeaua macinata in AeroPress folosind palnia din set. Este bine sa folosim palnia deoarece cu ajutorul ei cafeaua macinata cade direct pe filtru si nu ramane lipita de camera de infuzie.

5. Cand apa incepe sa fiarba, ia-o de pe foc si toarn-o in camera de infuzie, pana la indicatorul 4. Amesteca un pic mixtura de apa si cafea cu lingura din set ca sa te asiguri ca toata cafeaua macinata a fost incorporata.

6. Porneste cronometrul si pune pistonul pe camera. Dupa ce il fixezi, trage de el putin in sus ca sa devina etans. Nu apasa inca pistonul!

7. Asteptam intre 2 si 4 minute. Un timp mai scurt pentru o cafea mai complexa, mai light si un timp mai lung pentru un gust mai dulce si mai intens. Am ajuns la timpul dorit: scoate pistonul, mai amesteca o data usor cu lingura si pune pistonul la loc. Acum poti sa incepi sa apesi pe piston, incet, cu presiune constanta. Cand ajungi aproape jos, o sa inceapa sa se auda aerul sub presiune care iese din cilindru. In momentul acela te opresti. Toata cursa pistonului trebuie sa dureze cam 30 de secunde.

Curatenie. Aeropress-ul este super usor de curatat. Scoate suportul si impinge afara filtrul si zatul. Apoi clateste pistonul si camera de infuzie cu apa fierbinte si ai terminat.Articol mai vechi Articol mai nou