Coşul de cumpărături 0

French Press - Ghid de preparare

french press

Presa franceza este celebră pentru că produce o cafea densă, savuroasă. De asemenea, este foarte ușor de folosit:

1. Pune apa la fiert, cantitatea de care ai nevoie pentru cafea plus încă 250ml. O să vezi de ce.

2. Când apa a ajuns să fiarbă, toarnă în presa franceza acei 250ml care erau în plus. Restul apei îl lăsăm pe foc. În felul acesta, mai tarziu când punem cafeaua, presa o să fie deja încalzită de apa pe care am pus-o acum și extracția cafelei o să se facă mai bine.

3. Cântărim cafeaua. Dacă o să punem în presa 330ml de apa atunci ne trebuie cam 25gr de cafea. Plus sau minus câteva grame în funcție de preferința ta personală în materie de intensitatea cafelei. În ceea ce privește gradul de măcinare, cafeaua pentru french press este mai grunjoasă, cam de consistența pesmetului.

4. Golim presa de apa pusă anterior și punem cafeaua măcinată înauntru. Luăm apa de pe foc și o turnăm peste cafea, având grijă să udăm toată cafeaua măcinată. Pune capacul cu pistonul tras la maxim în sus și pornește cronometrul.

5. Cand ai ajuns la 1minut, scoate capacul și amestecă cu o lingură, preferabil una de lemn, tot conținutul, apoi pune capacul la loc. 

6. După 4-6 minute, cafeaua este gata. Cum alegi timpul tău preferat în intervalul 4-6 minute: cu cât ești mai spre 4 minute cafeaua o să fie mai ușoară, mai fină și cu cat ești spre 6 minute gustul cafelei o să fie mai puternic.

7. Apasă pistonul încet până când ajungi la 1cm deasupra patului de zaț de pe fundul râșniței. Toarnă cafeaua în cești și servește-o.

Este important să torni cafeaua imediat în cești deoarece dacă rămâne în presa cafeaua continuă să se infuzeze și astfel o să devină prea tare.

Nu uita să speli presa după ce o folosești. Cu cât mai repede, cu atât mai ușoară operațiunea. O să-ți mulțumești când te întorci în bucătărie să faci următoarea cafea.Articol mai vechi