Coşul de cumpărături 0

Gheata de cafea

gheata de cafea ice coffee cold brew

Azi vă prezint o tehnică bună pentru zilele când sunt 30 de grade afară. O să facem cuburi de gheaţă din cafea, sau putem să-i spunem direct gheaţă de cafea. Aceasta se poate folosi în combinaţie cu foarte multe ingrediente pentru a face bauturi care sunt şi răcoritoare şi foarte aromate.

Trebuie întâi să prepari cafeaua şi să o torni în formele de cuburi de gheata pe care apoi le bagi în congelator. În poza de mai sus eu am luat o Columbia Cerro Ventana proaspat prajita si am preparat-o la french press dar metoda de preparare poate fi oricare vrei tu, espresso, ibric, filtru, iese bine cu oricare dintre ele.

Frumuseţea reţetei este că am un gust intens de cafea de la început până la final. La reţeta cu cafea şi cuburi de gheaţa normale, din apa, gustul de cafea se diluează pe măsură ce se topesc cuburile. Aici am aroma intensă de cafea tot timpul.

Odata ce au îngheţat cuburile, le scoţi din congelator şi ai multe variante pe care poţi să le incerci. Mai jos am scris doar cateva dintre ele:

1. Pui cuburile în pahar şi peste ele torni cafea la temperatura camerei şi pui câteva felii subţiri de portocală sau lime. Până la urmă, cafelele bune etiopiene sunt renumite pentru notele de citrice, tu aici chiar o să ai nişte note clare de genul acesta. Sau nişte menta merge la fel de bine.

2. La fel ca la punctul 1, dar dacă vreau o variantă mai light, pun jumătate cafea şi jumătate apă rece plată sau minerală.

3. Pentru un Ice Latte pui cuburile, apoi peste ele adaugi lapte şi cafea. Şi poţi să pui deasupra puţina scortisoara, vanilie sau cacao.

4. Iar dacă foloseşti o cană termică, cuburile de cafea sunt varianta sigură ca să ai o băutură rece pe durata întregii călătorii.Articol mai vechi Articol mai nou