Coşul de cumpărături 0

Cum pastrez cafeaua

cafea Cum pastrez cafeaua

O cafea proaspăt prăjită păstrată în condiţii bune are aroma mai puternică şi mai complexă. La fel ca în cazul pâinii sau a legumelor proaspete, nu există vreun truc tehnic pentru a păstra luni de zile prospeţimea. Sunt însă câteva lucruri simple pe care le poţi face acasă pentru a păstra bine o cafea:

1. Comandă doar atâta cafea cât să-ți ajungă pentru 4-5 săptămâni.

2. Ține punga într-un loc răcoros, dar nu în frigider sau congelator, și ferit de lumină directă puternică. Nu este util să ții punga în frigider sau în congelator deoarece: 1. Cafeaua absoarbe foarte ușor alte mirosuri din jurul ei; 2. Variaţia mare de temperatura dintre frigider/congelator şi cameră va afecta în mod negativ aroma cafelei.

3. Cafeaua boabe își păstrează mai bine aroma decât cafeaua macinată.

4. Închide bine punga cu clema atașată. Pe măsură ce se golește punga, îndoaie gura pungii și închide-o ferm cu clema pentru a rămâne înăuntru cât mai puțin aer.

5. Pungile noastre sunt special făcute pentru a proteja cafeaua, deci nu este nevoie să muţi cafeaua din pungă în alt recipient de depozitare. Poţi comanda aici cafelele pe care le prăjim acum la Fabrica de Cafea.