Coşul de cumpărături 0

Espresso sau Filtru? Sau...?

Care este metoda de preparare care ne dă cea mai bună cafea? Principalele metode sunt cele din lista de mai jos. Ordinea în care le-am scris este dată de gradul de măcinare. Astfel, pentru reţeta tradiţională la ibric măcinam cafeaua cel mai fin iar pentru presa franceză o măcinăm cel mai grunjos.

1. Ibric

2. Espresso

3. Moka

4. Filtru manual (Pour Over), Filtru automat (Cafetieră)

5. Degustare clasică (Cupping)

6. Cold Brew

7. Presă Franceză (French Press)

grade macinare cafea 

Deci care metodă de preparare este mai bună? Pentru noi, nu este una mai bună iar alta mai puțin bună. Dacă foloseşti o cafea de calitate, preparată corect, oricare din metodele de mai sus îti oferă o ceaşcă de cafea extraordinară.  Trebuie doar să iei în calcul faptul că fiecare metodă de preparare scoate în evidență calități diferite ale cafelei, în funcţie de aromă, corp sau evidenţierea originii. Depinde ce ne place fiecăruia la o cafea.

Un espresso va scoate în evidență corpul cafelei, cu note de caramel, cacao și posibil nuanțe de prăjire, de fum. Notele tari de fructe de pădure sau de citrice specifice cafelelor africane vor fi șlefuite să spunem, rotunjite. 

Filtrul în schimb va scoate în evidență aceste note de fructe sau parfumuri florale. Cu alte cuvinte, va evidenția mai bine caracterul original al cafelei, totul înconjurat de un corp mai puțin licoros ca la espresso, mai fresh.

Presa franceză, spre deosebire de filtru, va tempera puțin notele aromatice tari și le va adăuga un plus de dulce și de consistență a corpului.

Poţi vedea aici cafelele pe care le prăjim acum la Fabrica de Cafea.

Ai o întrebare legată de prepararea cafelei? Scrie-ne pe contact@fabricadecafea.ro